Termékek Menü

Mini tortatálak húsvétra

Mini tortatálak húsvétra Húsvétra készülünk. A mi barkafánkat most szokatlan díszek ékesítik. Tojások helyett mi mini tortatálakat aggattunk rá, amiket nyuszis dekorációkkal töltöttünk meg.

Anyagok és kellékek

Eszközök

 • ecset (szivacs, tűecset)
 • heavy body gél átlátszó
 • hőlégfúvó
 • qulling tekerő és - fésű
 • éles kisolló, vagy quilling vagdosó
 • papírragasztó
 • festőkés, vagy spatula
 • domborító toll
 • nagy lyukú szivacs
 • vékony zsinór (színes)
 • fogpiszkáló
 • kis darab hungarocell
 • szilikon csipkelapA munka menete:

Fessük le a gyöngyös tortatál alját feketére, a koronás alját bronzra, a tojásokat tojáshéj színűre, a nyuszikat és talapzatukat vintage barna színűre. Két gyöngykupakot húzzunk fogpiszkálóra, az egyiket fessük be bronzra, a másikat kenjük meg a fűpasztával. Szúrjuk a fogpiszkálókat egy kis darab hungarocellbe, hogy ott száradjanak meg. A festett darabokat hagyjuk megszáradni.


Fessük be fehérre a tyúkot, a talapzatát és a bárányt. Kenjünk a szilikon csipkelapra heavy body gélt, gondosan húzzuk le a felesleget, majd teljes száradás után vegyük le a lapról.


Spricceljünk tetszés szerint piros és barna foltokat a tojásokra a permetfestékekkel, majd hangsúlyozzuk az éleket barna dekorfestékkel. Hagyjuk megszáradni.


Tegyük a kis fafigurákat a talapzatukba, a nyuszik körvonalát szivacsecsettel fessük feketére, a tyúk toroklebenyét és farktollait narancssárgára, taraját pirosra tűecsettel. Hagyjuk megszáradni.


Vegyünk elő egy zöld színű quilling csíkot, vágjuk olyan hosszúra, mint ami körüléri a talpas tortatálat és kis ollóval, vagy quilling vagdosó eszközzel vágjuk be sűrűn a csíkot. A quilling fésűvel készítsünk leveleket úgy, hogy mindig egy fokkal feljebb tekerjük a csíkot a fésűn. Öt „emelet” után húzzuk le a levelet a fésűről és rögzítsük papírragasztóval. Sárga és piros csíkokat szintén vagdossunk be, majd tekerjük fel szorosra a quilling tekerővel és papírragasztóval rögzítsük a végeket.


Kenjünk egy kevés fűpasztát a talpas tortatál aljának közepére, nyomjuk bele a fa bárányt és a quilling virágokat, majd hagyjuk megszáradni/szilárdulni a pasztát. A tálka oldalára heavy body géllel ragasszuk fel a zöld, bevagdosott csíkot, hagyjuk megszáradni.


Kenjük be vékonyan a talpas tortatál búrájának alját heavy body géllel, helyezzük rá a talpra és hagyjuk jól megszáradni.


Kenjünk a búra tetejére vékony csíkokat heavy body gélből, csillag alakban, majd ezekre ragasszuk fel a quilling leveleket. Hagyjuk megszáradni.


Húzzunk a zöldre festett gyöngykupakba vékony zsinórt, belül csomózzuk meg, majd bővel kenjünk bele heavy body gélt és ragasszuk a búra tetejére. Hagyjuk megszáradni.


Kevés heavy body géllel ragasszuk be a gyöngyös tortatál búrájának belsejébe a csipkedarabot, hagyjuk megszáradni.


Kenjünk kevés fűpasztát a gyöngyös tortatál aljára, nyomjuk bele az egyik nyuszit, majd a csillag csúcsaira kenjünk váltakozva a viaszpasztákból. A nyuszi fülét és fejét szintén kenjük be viaszpasztával. Hagyjuk száradni.


Ugyancsak kenjünk a viaszpasztákból tetszés szerinti sorrendben a búra belsejébe. Hagyjuk száradni.


A teljes, viaszpasztázott felületet fessük be fekete alapozó pasztával, hagyjuk megszáradni.


Tegyük a búrát a helyére és heavy body géllel ragasszuk az alaphoz.


Tekerjük többször körbe a búra fogantyúját vékony zsinórral, majd csomózzuk meg, hogy akasztható legyen.


A koronás tortatál aljára kenjünk kevés fűpasztát, majd állítsunk bele tojásokat és nyuszit. Hagyjuk megszáradni.


A korona külső oldalát kenjük be csillogó barna arany géllel, várjunk egy kicsit, majd nedves szivaccsal oszlassuk el a gélt a felületen. Kenjünk egy második réteget is olíva arannyal a felületre és rövid száradás után ezt is oszlassuk el nedves szivaccsal. Hagyjuk megszáradni.


Nyomjuk a domborító toll gömbös végét a bronz festékbe és a koronás tortatál búrájára fessünk vele pöttyöket. Hagyjuk megszáradni.


Heavy body géllel ragasszuk a búrát az aljához. Hagyjuk száradni.


A talpas tortatálnál leírt módon ragasszuk a bronzra festett gyöngykupakot a tetejére.


A negyedik kis tortatál aljára kenjünk kevés fűpasztát, nyomjuk bele a tyúkot és a maradék tojást. Hagyjuk megszáradni.


A búrára körben szintén kenjünk fűpasztát, majd óvatosan puffasszuk fel a hőlégfúvóval. Legyünk ezzel elővigyázatosak, mert a hőlégfúvó a műanyag búrát is meg tudja olvasztani.


Helyezzük a búrát az alapra és heavy body géllel ragasszuk a helyére.


Ez esetben a meg nem festett, ezüst színű gyöngykupakot ragasszuk a tetejére a már ismert módon. Hagyjuk alaposan megszáradni.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: húsvét

Keresés