Termékek Menü

Vendégváró nyuszi

Vendégváró nyuszi

A húsvéti ünnep megérdemli, hogy még egy ötlettel álljunk elő. Elvégre nincs húsvét nyuszi nélkül.


Anyagok és kellékek

EszközökA munka menete:

Kenjünk a szilikon forma kisebbik mintájába könnyű modellező pasztát. Gondosan húzzuk le a felesleget a tetejéről és hagyjuk megszáradni.


Vegyük ki a formából, majd a tojást kenjük be a modellező pasztával és ezzel ragasszuk oda a tollat a tojás oldalára. Könnyebben tudunk dolgozni a tojással, ha előzőleg egy fogpiszkálóra tűztük. A pasztával bekent tojást szúrjuk egy kis darab hungarocellbe, így hagyjuk jól megszáradni.


Fessük le a nyuszi mindkét oldalát alapozó festékkel. Ugyanígy járjunk el a karokkal és a talapzattal. Hagyjuk megszáradni. Rajzoljuk körbe a rizspapír hátoldalán a nyuszi mindkét oldalát, valamint a karok mindkét oldalát. Vágjuk ki, majd a decoupage ragasztóval ragasszuk fel az egyes darabokat. A karok felcsavarozását megkönnyítő lyukat egy fogpiszkáló beszúrásával jelezzük magunknak. Mindig várjuk meg, hogy megszáradjon a ragasztó és csak utána foglalkozzunk a másik oldallal. Hagyjuk megszáradni és időközben fessük le tövis színűre a talapzat mindkét oldalát és a tollal díszített tojást is. Hagyjuk a festéket is megszáradni.


Ében színű lazúrgéllel, szivacsecsettel nyomkodjuk végig a nyuszi, a karok és a talapzat éleit, valamint a tojást. Ezt is hagyjuk megszáradni.


Helyezzük a 3D stencilt a nyuszira, (vigyázzunk arra, hogy az előfúrt lyuk szabadon maradjon) és kenjünk a stencilbe könnyű modellező pasztát. Óvatosan vegyük le a stencilt (mossuk el) és hagyjuk a pasztát megszáradni.


Fordítsuk meg a stencilt és a másik oldalra is kenjünk a pasztából. Ezt is hagyjuk megszáradni.


Helyezzük vissza a stencilt a megszáradt pasztára és fessük be a felületet tövis színű akril festékkel.


Ugyanígy járjunk el a másik oldalon is.


A nyuszi két fülét elválasztó vékony csíkot hangsúlyozzuk tűecsettel, lazúrgéllel, majd csavarozzuk fel az egyik kart a helyére. A csavarfejet fessük be az akril festékkel.


Ugyanígy járjunk el a másik kar esetében is.


Szorítsuk bele a nyuszit a talapzatba, ragasztani nem szükséges.


Végül szúrjuk a tojásba gombostűvel a kis szál rafiát (vagy szalagot), csomózzuk össze és akasszuk a nyuszi egyik kezére.


A nyuszit felállíthatjuk az előszobában vendégvárónak egy csokor tulipán mellé, de a kertben is jól mutat, ahogyan a címlap fotónkon mutattuk! (Ha nem esik az eső.)

Tartalomhoz tartozó címkék: húsvét

Keresés